01.Importator oficial 03.Transport gratuit 04.Comenzi telefonice 05.Plasmon
Fara Gluten

 

Inainte de a incepe scurta descriere, va informam ca puteti achizitiona produse fara gluten, direct din magazinul nostru Online sau din magazinele clientilor nostrii parteneri (lista o puteti gasi in siteul nostru, la rubrica Retea distributie). Brandul PLASMON, pentru ebelusi si copii pana la varsta de cinci ani, va ofera produse cu si fara gluten. Brandul BiAglut, fara restrictie de varsta, este dedicat alimentatiei 100% fara gluten. Puteti avea deplina incredere in PLASMON si BiAglut, produse numai in Italia, ce au o experienta in alimentatia fara gluten, inca din 1964.

Asa cum vom explica si mai jos, daca medicul sau Dvs, veti constata intoleranta la gluten, nu trebuie sa privati organismul de nutrientii necesari ce se regasesc in mod natural numai in cereale.

Ce este glutenul?

Glutenul este un termen cumulativ, pentru diferite componente proteice de origine vegetală, ce se gasesc în mod natural in cerealele: grâu, orz, ovăz, secară. Toate produsele de panificatie, din cerealele mentionate mai sus, contin gluten, in mod natural. Prin diferite procedee acesta poate fi scos.  Mai nou, in Uniunea Europeana si Romania este obligatorie semnalarea prezentei acestuia pe etichete, ca fiind periculos pentru persoanele care au aceasta intoleranta. De asemenea, in cazul in care acesta lipseste, producator, va semnala lipsa acestuia, ca fiind bun de consum si pentru persoanele care au intoleranta la gluten.

De ce se foloseste glutenul in industria alimentara?

Cum am aratat mai sus, acesta se gaseste in mod natural in cereale si ajuta la elasticitatea unui aluat frământat din făina cerealelor.  Glutenul are astfel și capacitatea de liant alimentar. 

Ca exemplu: 

- Glutenul fiind elastic și extensibil, asigură obținerea produselor bine dezvoltate, cu porozitate fină și uniformă, cu pereții porilor uniformi.(vezi painea bine crescuta si pufoasa).

- Făina cu conținut mai mare de gluten este folosită pentru aproape toate produse de panificație superioara.

De ce trebuie sa consumam alimente fara gluten?

Ultimii ani au arătat că un număr tot mai mare de oameni suferă de intoleranță la gluten, numita si boala Celiachia. Organismul persoanei cu intoleranță, se apǎră de gluten prin formare de anticorpi. Diagnosticul prezumptiv este pus de regulă de medicul de familie atunci când constată unul sau mai multe din simptomele: scaune nedigerate adecvat, uneori diareice, alterior constipație, scădere în greutate sau dimpotrivă supraponderabilitate, oboseală cronică, lipsă cronică de vitamine și minerale, scăderea proteinelor din sânge, căderea prematură a dentiției, fracturi repetate, osteoporoză, amorțeli inexplicabile ale extremităților. 

Alimentatia fara gluten si cand trebuiesc introduse alimentele cu gluten, la bebelusi?

Intoleranta la gluten este foarte greu de diagnosticat la bebelusi. Simtomele sunt multiple si pot fi usor confundabile cu alte probleme digestive sau dermatologice ori de asimilare. Nu puteti sti daca copilul are intoleranta la gluten. De aceea se recomanda, ca incepand cu varsta de 4, 5 luni sa se inceapa introducerea de produse ce contin cereale, indispensabile organismului uman, chiar de la aceste prime luni de viata, cu cereale fara gluten si biscuiti fara gluten. Cele doua produse sunt speciale pentru varsta copilului, contin si alte minerale si vitamine adaugate. Mai apoi, incepand de la 6 luni, puteti introduce treptat si alte alimente ce contin si gluten, urmand sa vedeti cum reactioneaza organismul copilului.